Navigácia

  • Lyžiarsky kurz v Tatranskej Lomnici

    Lyžiarsky kurz v Tatranskej Lomnici

    Fotoalbum LYŽIARSKY KURZ.

    V dňoch 20. - 24. marca 2017 sa uskutočnil lyžiarsky kurz pre žiakov našej školy v Tatranskej Lomnici. Kurzu sa zúčastnili žiaci  druhého ročníka a traja učiteľia.
    Žiaci boli ubytovaní v penzióne Zora, ktorý je hneď v blízkosti lyžiarskych vlekov -  jedného z najväčších a najmodernejších lyžiarskych stredísk na Slovensku.

    Samotný lyžiarsky výcvik prebiehal na jednej z najdlhších zjazdoviek na Slovensku. Napriek nie vždy priaznivým poveternostným podmienkam sa podarilo ciele lyžiarskeho výcviku splniť. Zúčastnení žiaci zdokonalili svoje lyžiarske zručnosti a začiatočníci, z ktorých poniektorí stáli prvýkrát na lyžiach, sa naučili lyžovať a hneď na druhý deň zlyžovali zjazdovku.

    V tretí „kritický“ deň kurzu absolvovali študenti dopoludnia poznávací výlet do Starého Smokovca a popoludní sa vyviezli lanovkou na zahmlené Skalnaté pleso. Ďalší - pekný slnečný deň sme využili na lyžovanie a ešte raz sme sa vyviezli na krásne slnkom zaliate Skalnaté pleso.
    Vo večerných hodinách si učitelia spolu so žiakmi, v kaviarni penziónu, pri horiacom ohni z kozuba, zahrali spoločenské hry, ale aj zopakovali „Biely kódex“, ktorý hovorí o etických princípoch správania sa na lyžiarskom svahu. V posledný večer lyžiarskeho kurzu sa uskutočnilo vyhodnotenie kurzu a boli odmenení najlepší lyžiari. 
    Najlepšie podmienky, podľa zákona schválnosti, sme mali posledný deň - v piatok, ale my sme sa už museli so svahom a Tatranskou Lomnicou rozlúčiť.

    Ing. Gabriela Martičeková
     

     

  • Vansovej lomnička

      Dňa 27.02. 2017 sa žiačky 2.A triedy, Terézia Husárová a Júlia Klaudia Šarišská, zúčastnili 50. ročníka v prednese poézie a prózy Vansovej Lomnička, ktorú vyhlásila Únia žien Slovenska Bardejov.  Súťaž sa konala v Okresnej knižnici D. Gutgesela v Bardejove a dievčatá súťažili v 1.kategórii od 16 – 18 rokov, ktorá patrila medzi nesúťažiace. Aj napriek tomu boli porotou pochválené a každá z nich si odniesla zaujímavú knihu a diplom za účasť.       

                                    Mgr. Dzubáková

  • Prevencia sociálno-patologických javov

    Galéria Prevencia sociálno-patologických javov

    Dňa 14. 03. 2017 sa na našej škole konala prednáška s názvom  Sociálno – patologické javy s PhDr. B. Čepigom, PhD, ktorej sa zúčastnili žiaci 1., 2. a 3. ročníka. Prednáška bola zaujímavá a pútavá. Obsahovala veľa zaujímavých a aktuálnych informácií o drogách, sexualite, šikanovaní, kriminalite a samovraždách. Žiakov prednáška veľmi zaujala, pretože medzi prednášajúcim a žiakmi fungovala spätná väzba.

                                                                                                         Kamila Polčová

                                                                                                                  1.A       
     

  • Okresné kolo SŠ vo florbale dievčat

              Dňa 22. februára 2017 sa v telocvični SPŠ Bardejov uskutočnilo okresné kolo SŠ vo florbale dievčat. Naše dievčatá - Veronika Galarovičová /4.A/, Viktória Gravecz/4.A/, Monika Ivančová /4.A/, Anna Knapová/4.B/, Soňa Zbrehová/3.B/, Laura Chovancová a Laura Lenartová /2.A/, mali v poslednom zápase s družstvom Gymnázia LS na dosah medailové umiestnenie. Avšak taktická chyba 60 sekúnd pred koncom ich odsunula na 4. miesto, čo však neznižuje ich športový bojovný výkon, za ktorý im tlieskame.

    Mgr. Ivan Feciskanin 

  • Spolupráca s Rakúskou firmou LKW
    23. 2. 2017

    Do galérie Spolupráca s Rakúskou firmou LKW boli pridané fotografie.

    Nadviazanie spolupráce s rakúskou firmou LKW-Walter 
    23. február 2017 je dátumom nadviazania spolupráce s rakúskou firmou LKW-Walter. Manažér firmy Mgr. Ján Pritz navštívil našu školu. Počas prednášky informoval žiakov, ktorí sa učia nemecký jazyk o sídle firmy, o pracovných možnostiach našich absolventov, o možnostiach praxe počas štúdia. Pán Pritz svojou prednáškou motivoval žiakov k učeniu sa nemeckého jazyka a utvoril im aj ďalšie možnosti uplatnenia aj v nemeckých hovoriacich krajinách.

    Sterančaková        

  • Kritériá na prijímacie skúšky v školskom roku 2017/2018

    3. 3. 2017

    Kriteria_2017.pdf

  • Sviatok sv. Valentína v škole

    Sviatok sv. Valentína v škole

    14. február sa aj na našej škole niesol v znamení sviatku lásky a zaľúbených.                         FOTOALBUM 

    Študenti si prostredníctvom Valentínskej pošty, ktorú zorganizovala ŽŠR, mohli poslať vyznanie lásky, poďakovanie za priateľstvo, prípadne prejaviť náklonnosť a úctu obľúbenému predmetu, či učiteľovi :-) Valentínski poslovia doručili takmer stovku odkazov a ako "najzamilovanejšia" trieda sa prejavila II.A, ktorá dostala najviac valentínok. Atmosféru  umocňovalo aj to, že v tento deň sa každý bez výnimky snažil obliecť si niečo červenej farby. 

    Spoločne sme sa však zhodli na tom, že všetci potrebujeme k životu prejavy lásky a priateľstva, pohladenie, milé slovo, úsmev, či objatie a je dôležité na to myslieť každý deň v roku, nielen na Valentína.

  • Beseda - darcovstvo krvi
    2. 2. 2017

    Do galérie Beseda - darcovstvo krvi boli pridané fotografie.

  • Vodičský preukaz - zľava pre držiteľov karty ISIC

    Vodičský preukaz - zľava pre držiteľov karty ISIC
  • Výročie oslobodenia Bardejova
    27. 1. 2017

    Dňa 27. 01. 2017 sa na našej škole uskutočnila beseda pri príležitosti 72. výročia oslobodenia mesta Bardejov spod fašistického útlaku.

    Naše pozvanie prijal RSDr. Milan Gibeľ, predseda Oblastného výrobu SZPB v Bardejove a súčasne autor knihy „Protifašistický odboj v okrese Bardejov, roky 1939 – 1945“.

    Besedy sa zúčastnili žiaci I. A, II. A a IV. A triedy.  Žiaci mali možnosť vrátiť sa do dejín a zopakovať si vedomosti o vzniku, priebehu a skončení 2. svetovej vojny, o tom, ako sa formovalo národno-oslobodzovacie hnutie, kto boli partizáni, aké boje sa odohrávali v okrese Bardejov, ako bolo naše mesto oslobodené, akú úlohu pri oslobodení zohral „čestný občan mesta Bardejov Ivan Medenci“ atď. Počas besedy sa čítali úryvky z knihy, pán Gibeľ vykreslil a popísal svoje osobné zážitky z vojny, nakoľko ich zažil ako dieťa, čo u žiakov vzbudilo záujem a pozornosť. Beseda bola veľmi emotívna, nejeden z prítomných sa smutne zamýšľal nad osudmi ľudí a udalosťami vtedajších čias. Žiaci si so sebou odniesli veľký odkaz pre seba aj budúce generácie – aby nikdy nezažili vojnu.                                                                                                                                                       Ing. Darina Šimová

  • Vianočná súťaž v písaní na počítači

    Vianočná súťaž v písaní na počítači
    19. 12. 2016

    „Nie to, čo mám, ale to, čo viem, je mojím bohatstvom“    Thomas Carlyle

    Dňa 19. 12. 2016 sa na našej škole konala tradičná „VIANOČNÁ SÚŤAŽ“ v písaní na počítači.

    Súťaže sa zúčastnilo 19 žiakov školy:

    • v I. kategórii súťažili žiaci I. ročníka (celkovo 6 žiakov)
    • v II. kategórii súťažili žiaci II. až IV. ročníka (celkovo 13 žiakov)

    Súťaž prebiehala v notebookovej učebni, príjemnú predvianočnú náladu dotvárala vianočná výzdoba a vianočné koledy.

    Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo tradične v deň odchodu na zimné prázdniny  t. j.  22. 12. 2016.

    Naši víťazi v jednotlivých kategóriách:

    1. kategória – žiaci I. ročníka

    Poradie

    Meno a priezvisko

    Trieda

    Hrubé údery

    Počet chýb

    %

    presnosti

    ČÚ/min.

    1.

    Marianna Daňková

    I. A

    1 940

    5

    99,75

    189,0

    2.

    Viktória Paľová

    I. A

    1 791

    0

    100,00

    179,1

    3.

    Ivana Tipulová

    I. A

    1 586

    5

    99,69

    153,6

     

    1. kategória – žiaci II. až IV. ročníka

    Poradie

    Meno a priezvisko

    Trieda

    Hrubé údery

    Počet chýb

    % presnosti

    ČÚ/min.

    1.

    Valéria Šimová

    IV. A

    3 197

    3

    99,91

    304,7

    2.

    Alena Majirská

    IV. A

    2 681

    2

    99,93

    258,1

    3.

    Natália Majerníková

    IV. A

    2 416

    1

    99,96

    236,6

     

    Všetkým šikovným pisárom našej školy ďakujeme za účasť, želáme veľa osobných úspechov v podobných súťažiach a hlavne veľa zdravia, šťastia a príjemné prežitie vianočných sviatkov.

                                                                                                    Ing. Darina Šimová, organizátorka súťaže

  • Vianočná akadémia
    22. 12. 2016

    Do galérie Vianočná akadémia boli pridané fotografie.

  • Edukačná kampaň HIV nie je AIDS

    Edukačná kampaň HIV nie je AIDS

    Naši žiaci 1. ročníka sa zapojili do edukačnej kampane pod názvom „HIV nie je AIDS“.
    Táto kampaň bola pripravená v spolupráci so Slovenskou asociáciou študentov medicíny a farmaceutickou spoločnosťou Janssen,
    v rámci Svetového dňa boja proti HIV/AIDS, vyhláseného Svetovou zdravotníckou organizáciou WHO.
    Na rovnomennej stránke www.hivniejeaids.sk v sekcii edukačná kampaň sme si stiahli študijný materál a žiaci si overili svoje vedomosti pomocou testu s 10 otázkami na stránke http://hivniejeaids.sk/test/hiv-nie-je-aids/

    Ing. Martičeková

  • Zbierka "ÚSMEV AKO DAR"

    Zbierka "ÚSMEV AKO DAR"
    6. 12. 2016

    Dňa 06. 12. 2016 sa Obchodná akadémia, ako jediná stredná škola v Bardejove, zapojila do verejnej zbierky „ÚSMEV AKO DAR“.

    Verejná zbierka sa niesla v znamení hlavného motta Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, o. z., Bratislava: ... aby každé dieťa malo rodinu. Táto vysoko humánna myšlienka oslovila aj žiačky III. A triedy (E. Kaščákovú, K. Šangrikovú, P. Marcinovú a P. Hudačinovú), ktoré sa napriek chladnému počasiu a s veľkým odhodlaním vybrali do ulíc mesta Bardejov. Ich cieľom bolo vyzbierať čo najviac peňazí pre deti v detských domovoch a na pomoc sociálne slabším rodinám, aby im neboli deti odobraté a nešli do detského domova. Veríme, že sme prostredníctvom tejto zbierky pomohli prežiť najkrajšie sviatky roka – Vianoce mnohým deťom a rodinám šťastnejšie a spokojnejšie.

    Za finančné príspevky všetkým ľuďom dobrej vôle srdečne ďakujeme

                                                                                                   Ing. Darina Šimová

  • Mikuláš v škole
    6. 12. 2016

    Do galérie Mikuláš v škole boli pridané fotografie.

  • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

    Dňa 7.12.2016 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku.

    Mgr. Ladomerská

  • Best in English

    Best in English

    Fotogaléria: Best in English 

              Dňa 30.11.2016 sa vybraní študenti našej školy stali súčasťou testovania úrovne zvládnutia anglického jazyka Best in English, spolu s ďalšími študentmi zo 479 škôl z 19 krajín.
    Cieľom súťaže je  motivovať študentov k štúdiu anglického jazyka, vďaka ktorému sa mladým ľuďom otvárajú študijné možnosti v zahraničí. Cieľom je tiež porovnanie jednotlivých škôl a krajov v rámci Slovenska, ale aj v rámci jednotlivých štátov z celého sveta.
    Testovanie pozostávalo z troch častí: gramatický test, čítanie s porozumením a počúvanie.
              Sme veľmi radi, že si študenti našej školy mali možnosť overiť svoje vedomosti a úroveň zvládnutia jazyka.

    Mgr. Viera Feciskaninová

    Organizátor súťaže                              Generálny partner a organizátor súťaže      Hlavný globálny partner
    Institut Rozvoje Kompetencíwww.injoy.skILAC

     

  • Vianočný stolnotenisový turnaj

    Vianočný stolnotenisový turnaj

    Fotoalbum z turnaja 

    20. decembera 2016 sa uskutočnil vianočný turnaj o najlepšieho hráča a hráčku stolného tenisu našej školy. 

    Organizátori: Mgr. Feciskaninová alebo Mgr. Sterančáková

Novinky

Kontakt

  • Obchodná akadémia
    Komenského 5
    085 28 Bardejov
  • +421 054/472 23 84

Fotogaléria