Navigácia

  • Vianočná súťaž v písaní na počítači

    Vianočná súťaž v písaní na počítači

    O Z N A M

     

    Dňa 18. 12. 2017 (pondelok) sa na našej škole uskutoční tradičná „Vianočná súťaž v písaní na počítači“.

    Miesto a čas: učebňa INF 3 (NOTE), o 10.30 h

    Súťažné kategórie:

    1. Žiaci 1. ročníka
    2. Žiaci 2. – 4. ročníka

    Súťažná disciplína: 10-minútový odpis textu

    Program súťaže:

    1. Rozcvička žiakov
    2. Otvorenie súťaže
    3. Priebeh súťaže
    4. Tlač súťažných prác
    5. Oprava súťažných prác

    Vyhlásenie výsledkov:  22. 12. 2017 (piatok)

                                          v rámci programu „Vianočnej akadémie“

     

     

    Bardejov 1. decembra 2017

     

                                                           Ing. Darina Šimová

                                                          organizátorka súťaže                                      

  • Mikuláš sa blíži...

    Mikuláš sa blíži...

    Do pozornosti sa vám dáva,
    mimoriadna správa.
    Mikuláš si vrece plní
    a k žiakom obchodnej akadémie sa blíži.

    Ak chcete od neho darček obdržať,
    mali by ste ho niečím zaujať.
    Triedu si vyzdobte,
    pesničkou, básničkou ho prekvapte.

    Ak sa mu to páčiť nebude,
    čertíkov uhlík vás neminie.

  • Svetový deň AIDS

    Svetový deň AIDS

    Ľudia z celého sveta si v prvý decembrový deň už po 29. krát pripomínajú Svetový deň AIDS. Aj študentom obchodnej akadémie tento problém nie je ľahostajný a tejto problematike je venovaný aj príhovor  v školskom rozhlase, v ktorom si študenti môžu vypočuť nielen o tejto chorobe, jej šírení, ale hlavne, ako sa chrániť pred touto chorobou. 

    Prvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii. Každý rok sa tento deň oslavuje pod novým heslom, ktoré poukazuje na rôzne aspekty problematiky AIDS vo svete (v roku 2009 to bol problém univerzálneho prístupu k liečbe a prevencii). AIDS sa na svete objavilo v roku 1981, na Slovensku bol prvý prípad zaznamenaný v roku 1985. V súčasnosti je najviac HIV pozitívnych v Afrike, juhovýchodnej a východnej Ázii a v Latinskej Amerike. Slovensko patrí medzi krajiny s nízkym počtom HIV pozitívnych, v roku 2009 ich bolo registrovaných 309. Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka.

  • Best in English

      Dňa 30. novembra 2017 sa žiaci našej školy zapojili do ďalšieho kola medzinárodnej súťaže Best in English. Mali možnosť otestovať si svoje vedomosti a schopnosti v anglickom jazyku a príležitosť porovnať sa s mnohými ďalšími žiakmi stredných škôl z celého sveta. Určite to bola pre nás nová pozitívna skúsenosť.

  • Informácia pre rodičov o projekte NAPPPA

    NAPPA - Národný akčný plán pre podporu pohybovej aktivity, ktorý organizuje Ministerstvo školstva a Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky .

  • Prváci Obchodnej akadémie v Bardejove zložili imatrikulačný sľub

    Na stránke www.ahojbardejov.sk si môžete pozrieť reportáž z imatrikulácie

    Vo štvrtok 16. novembra 2017 zložili imatrikulačný sľub novoprijatí žiaci Obchodnej akadémie v Bardejove. Imatrikulácia sa konala pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. Na tejto slávnosti  sa zúčastnili učitelia Obchodnej akadémie v Bardejove a všetci žiaci školy.  Imatrikulačný sľub zložili prváci zapísaním do kroniky školy. Zložením imatrikulačného sľubu začali žiaci svoje pôsobenie na obchodnej akadémii a tým vstúpili do cechu ekonómov a boli im  odovzdané imatrikulačné listy opatrené pečaťou Obchodnej akadémie v Bardejove

    Táto slávnosť sa konala pod záštitou Žiackej školskej rady pod vedením Mgr. Ivety Tomahogh.  Po krátkom programe, ktorý si pre prítomných pripravili starší žiaci školy pod vedením Mgr. Moniky Dzubákovej,  zástupcovia študentskej rady vyhlásili víťazov krátkych súťaží, ktorých sa zúčastnili naši prváci a zástupcovia Žiackej školskej rady. Prajeme našim prvákom úspešné štúdium vo zvolenom odbore Ekonomické lýceum  v  školskom roku 2017/2018.

    V školskom roku 2018/2019  bude na našej škole znovu otvorený odbor 6325 M ekonomické lýceum a týmto pozývame širokú verejnosť na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v mesiaci január 2018, kde si budete môcť pozrieť školské priestory, vybavenie učební  a získate bližšie informácie o vyučovaní ekonomických a iných predmetov na našej škole. Bližšie informácie nájdete na internetovej adrese našej školy www.oabar.edu.sk.

  • Stužková slávnosť 4.B

  • SÚŤAŽE PRE ŠKOLY

    odkaz na súťaže: https://www.mozebyt.sk/sutaze/idmnt/uvod/

    Staňte sa aj VY súčasťou športovo-pohybového dobrodružstva v rámci platformy MÔŽEBYŤ.SK 

    IDMNT – je súťaž určená pre celé triedy ako súťažné tímy.

    Young Skiller, NEBUĎ LAMA, Mladí športoví reportéri – sú súťaže určené jednotlivcom.                        

     

    IDMNT - ANTISALÁMISTI Slovenska spojte sa

    Jedným z kľúčových cieľov súťaže je priniesť iný uhol pohľadu na tému dobrovoľníctva, dodať mu svieži vietor a cool imidž a prostredníctvom možnosti výhry atraktívnych cien vybudovať medzi mládežou tzv. komunitu „ANTISALÁMISTOV“. 

    Do súťaže sa môžu zapojiť jednotlivé triedy ako súťažné tímy v jednej spoločnej kategórii: druhý stupeň ZŠ a SŠ. Súťaž prebieha počas takmer celého školského roka (október 2017 – apríl 2018).

    POSLEDNÝ TERMÍN, dokedy sa triedy môžu do súťaže prihlásiť je 15.12. 2017! Mená víťazov spoznáme dňa 20.5. 2018. 

    Víťazmi sa stávajú tri triedy, ktoré počas celého priebehu súťaže získajú najviac bodov – na pravidelnej báze absolvujú čo najväčší počet dobrovoľníckych aktivít (venčenie psíkov v útulkoch, tvorba komunitnej záhrady, zber odpadkov a čistenie parkov, atď.).

    Spomedzi všetkých zapojených súťažných tímov (ZŠ/SŠ) vyžrebujeme v priebehu decembra 2017 tri triedy, ktoré získajú

    • Lístky na domáci zápas Slovana Bratislava v KHL, vrátane prehliadky štadiónu spolu s ďalším prekvapením pre celú triedu.

     

    Súťažný tím (trieda), ktorý sa umiestni na prvom mieste získava:

    • Celodenné jazdenie pre celú triedu v TOP wakeboardovom areáli na Slovensku – Wakelake na Zlatých pieskoch v Bratislave.
    • Adrenalínový zážitok pre celú triedu v prvej akadémii akčných športov na Slovensku – Hangair v Bratislave v spoločnosti hokejovej hviezdy Dominika Graňáka.
    • Voucher OBI na vytvorenie / zveľadenie zelene v školskej záhradke v hodnote 500,- € .
    • Brutálne cool FUSAKLE pre celú triedu, s ktorými upgradnete svoj SWAG.

    Súťažné tímy (triedy), ktoré sa umiestnia na druhom a treťom mieste získajú:

    • Celodenné jazdenie pre celú triedu v TOP wakeboardovom areáli na Slovensku – Wakelake na Zlatých pieskoch v Bratislave.
    • Adrenalínový zážitok pre celú triedu v prvej akadémii akčných športov na Slovensku – Hangair v Bratislave v spoločnosti hokejovej hviezdy Dominika Graňáka.
    • Tanečnú horúčku pre celú triedu v najštýlovejšej tanečnej škole na Slovensku – Riverpark Dance School v Bratislave.
  • RETRO DEŇ na Obchodnej akadémii

    RETRO DEŇ na Obchodnej akadémii

    FOTOGALÉRIA

    http://img.cas.sk/img/8/gallery/581724_minisukne-lesk-modelky-madonna-moda-krasa.jpgpríď 27.októbra 2017 do školy oblečený v štýle 6O.-tych rokov a spolu si zaspomínajme na mladé časy našich rodičov, či starých rodičov...

    ... z rozhlasu budú znieť retro hity

  • Nedeľný výlet do Ostravy

    Nedeľný výlet do Ostravy

    15. 10. 2017                                        Fotoalbum 

    Žiaci 4. ročníka, ktorí vykonávajú odbornú prax v zahraničí, využili dnes pekné počasie na prehliadku blízkeho okolia. Konkrétne navštívili v Ostrave Novú radnicu, ktorá má najvyššiu vežu v Čechách s výškou 73 metrov. Rozhľadňa je verejne prístupná a počas prehliadky našich žiakov sprevádzal žiak 4. ročníka Obchodnej akadémie v Ostrave.

    Okrem toho navštívili v Ostrave aj národnú kultúrnu pamiatku - bane Michal. Po ukončení ťažby v tejto čiernouhoľnej  bani  ostal zachovaný komplex povrchových budov z rokov 1912 – 1915. Tri návštevnícke okruhy zahrňujú expozície v administratívnej budove, ťažnú budovu, strojovňu s pôvodnými elektrickými strojmi a ďalšími zaujímavosťami.

  • Zahraničná odborná prax v meste Havířov

    Zahraničná odborná prax v meste Havířov

    11. 10. 2017                       Fotoalbum

    V čase od 09. 10. - 20. 10. 2017 začali žiaci 4. ročníka absolvovať svoju plánovanú 2-týždennú odbornú prax na ekonomických úsekoch rôznych firiem v okrese Bardejov.

    V rámci Programu ERASMUS+ naša škola získala grant na realizáciu zahraničnej odbornej praxe (stáže) pre vybraných žiakov. Prvá skupina žiakov už túto prax  začala realizovať  v týchto dňoch vo firmách v meste Havířov. Druhá skupina ju bude realizovať v mesiaci máj 2018. Všetky náklady spojené s touto zahraničnou praxou sú plne hradené zo získaného grantu. 

  • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

                                                                         
         Dňa 4.10.2017 sa žiaci Obchodnej akadémie zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku, ktoré sa konalo v  historickej budove Košickej radnice. Spoločnosť TNT Theatre Britain tohto roku naštudovala knihu Raya Bradburyho 451 stupňov Fahrenheita (Fahrenheit 451). Aj takouto formou si žiaci mali možnosť vychutnať anglický jazyk.

  • Divadelné predstavenie "Všetko najlepšie"

       
         Dňa 5.10.2017 študenti 1. A a 2. A triedy našej školy vymenili školské priestory za priestory historickej budovy DJZ v Prešove, aby si pozreli  predstavenie "Všetko najlepšie", plné absurdných situácií. Komédia  Raya Cooneho vykresľuje silu peňazí, ľudskú skorumpovateľnosť a hrabivosť. Po vzhliadnutí predstavenia sme si všetci uvedomili, že svet stojí na iných hodnotách, než sú peniaze a moc.

  • Obvodné kolo v cezpoľnom behu SŠ

          Obvodné kolo v cezpoľnom behu študentov SŠ sa pre nepriaznivé počasie uskutočnilo namiesto plánovaného termínu 21.9.2017 až 28.9.2017. Tentoraz vyšlo nielen pekné počasie, ale aj beh našich dievčat, ktoré v zložení Lenka Jurková III.A, Júlia Klaudia Šarišská III.A  a Kamila Polčová II.A sa umiestnili v súťaži družstiev na 3. mieste.

               Naši chlapci Lukáš Kica IV.A a Branislav Kapsdorfer III.A súťažili len v kategórii jednotlivcov. Ich výkony na popredné umiestnenia nestačili, ale v silnej konkurencii členov atletických oddielov sa určite nestratili. Za vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme.    

    Riaditeľstvo školy

  • Školská exkurzia Krakow, Wieliczka

        Fotoalbum      

         V dňoch 28. - 29. 09. 2017 sa žiaci našej školy zúčastnili počas priaznivého počasia školskej exkurzie v Krakowe a  vo Wieliczke. 

         V prvý deň sme navštívili mesto Krakow, s ktorým sa spája povesť o kniežati Krakovi. Ten údajne zabil draka, ktorý ohrozoval mesto a jeho bronzová socha sa dodnes nachádza pod hradom Wawel. Súčasťou hradu je aj kráľovský zámok a katedrála, v ktorej bolo korunovaných mnoho poľských kráľov. Ďalej sme v putovaní pokračovali uličkami Starého mesta, ktoré je zapísané v Zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. V meste okrem iného sídli 22 vysokých škôl, akadémií a univerzít. Príjemným zážitkom bolo vypočuť si trúbenie trubadúra z kostolnej veže. Deň sme ukončili prechádzkou v židovskej časti mesta - Kazimierz, kde sme boli aj ubytovaní.

         Druhý deň sme spoznávali krásy soľnej bane Wieliczka, ktorá patrí medzi najstaršie na svete. Dnes je turistickou atrakciou, ktorá ponúka viaceré sochy, galérie a kaplnku, ktorú vysekali baníci. Baňa je hlboká 327 m a dlhá približne 300 km s 9 podlažiami. Pre turistov je sprístupnená trasa s dĺžkou 3,5 km. Na tejto trase sa nachádzajú sochy baníkov, ale aj súčasných umelcov. Dokonca kryštály v lustroch sú vyrobené zo soľnej skaly. Na konci turistickej trasy sa nachádza veľká sieň a kaplnka, ktorá je využívaná na rôzne oslavy a svadby. Okrem toho sa tam nachádza aj umelo vytvorené podzemné jazero a expozícia dejín soľného baníctva. Baňa sa využíva aj ako rehabilitačné a wellness stredisko.

         Po zdolaní viac než 700 schodov sme zo soľnej bane odchádzali unavení, no plní zážitkov a príjemných spomienok na jedno z najkrajších miest Poľska.

     

  • Európsky deň jazykov

    Dňa 26. 9. 2017 pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa naši žiaci zúčastnili na  premietaní anglického filmu - HACKSAW RIDGE  v kine Žriedlo v Bardejovských Kúpeľoch.

  • Deň polície v Prešove
    14. 9. 2017

    Pred Tatran handball arenou v Prešove sa počas dnešného dňa konal Deň polície. Tejto zaujímavej akcie sa zúčastnili aj študenti dvoch tried Obchodnej akadémie v Bardejove. Deň polície sa začal slávnostným sprievodom mestom, ktorého sa zúčastnili policajti rôznych zložiek, mažoretky, Hudba MV SR, policajné kone i autá. Návštevníci podujatia mohli napríklad vidieť adrenalínové zlaňovanie z vrtuľníka, či simulovanú dopravnú nehodu, pri ktorej svoju činnosť predviedli záchranné zložky. Pestrý program Dňa polície ponúkol aj bubnovú šou v podaní zoskupenia Campana Batucada. Autogramy sme mohli získať od známych strieborných olympionikov zo štvorkajaku v podaní Tibora Linku, Erika Vlčeka, Juraja Tarra a Denisa Myšáka, no taktiež od bratrancov Škantárovcov. No k videniu boli i adrenalínové momenty v podaní Pohotovostného policajného útvaru - kukláčov.

  • Oznam pre študentov obchodnej akadémie

    Oznam pre študentov obchodnej akadémie
    13. 9. 2017

    Pre nepriaznivé počasie sa turistický pochod neuskutoční. 
    Náhradný termín upresníme podľa počasia.

    Oznamujeme našim študentom, že dňa 22. septembra 2017 sa uskutoční výlet do Tatier s turistickým pochodom na Poradské pleso.

    Minimálny počet účastníkov: 24
    Doprava: autobusom
    Predpokladané náklady: 10 €  (doprava)
    Termín odchodu: 22. 9. 2017 o 7.40 z areálu školy

    Ing. Martičeková

  • 8. september - DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI

    8. september - DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI

    Dnes 08.09.2017 sme si na našej škole pripomenuli DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI rozhlasovou reláciou a besedami v jednotlivých triedach.
    Finančnú gramotnosť môžeme charakterizovať ako súbor finančných vedomostí, zručností a skúseností s efektívnym riadením vlastných finančných prostriedkov, ako i schopnosť celoživotne zabezpečiť seba a svoju rodinu. Len dostatok informácií a schopnosť pretaviť ich do správnych finančných rozhodnutí je predpokladom prosperity a finančne stabilnej budúcnosti jednotlivcov, ale aj celej spoločnosti.
    Dnes takmer každý z nás využíva finančné produkty a služby. Všetci máme účet v banke, debetnú či kreditnú kartu, investujeme, využívame služby poisťovní, či šetríme si na dôchodok. Napriek veľkému množstvu finančných služieb, produktov a inštitúcií, s ktorými sa stretáme každodenne a sú bežnou súčasťou nášho života a životného štýlu, nie každý je schopný sa zorientovať v konkrétnych podmienkach a parametroch týchto produktov. Prieskumy poukazujú na nízku úroveň finančnej gramotnosti. Nie je to iba slovenský fenomén, ale dlhodobejší svetový problém, ktorého riešením sa už niekoľko rokov zaoberá aj Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD).
    Priemerná úroveň finančnej gramotnosti Slovákov je 62,5 %. Aktuálnu úroveň finančnej gramotnosti obyvateľov Slovenska určil prieskum nezávislej agentúry Focus. Takmer rovnaké percento opýtaných – 64 %, si myslí, že sa vyzná veľmi dobre alebo dobre v oblasti financií a starostlivosti o vlastné peniaze. Až 43 % domácností neušetrí z mesačnej výplaty ani cent.
    Témam finančnej gramotnosti sa budeme ďalej venovať počas celého školského roka 2017/2018.

                                                                                                                 Ing. Darina Šimová

  • Oznam pre absolventov Obchodnej akadémie

    O Z N A M

    Prosíme absolventov našej školy, ktorí zmaturovali v školskom roku 2016/17,
    aby oznámili svojim triednym učiteľom,
    ako sa uplatnili po ukončení štúdia na našej škole.

    E-mailové adresy: monikadzubakova@zoznam.sk, m.gaj61@gmail.com

     

Novinky

Kontakt

  • Obchodná akadémia
    Komenského 5
    085 28 Bardejov
  • +421 054/472 23 84

Fotogaléria